maanantai 24. maaliskuuta 2008

Sirppi ja kukkavasara

Oululainen sisustusliike, lankalauantai. Naispuolinen asiakas maksaa kassalla ostostaan, kukkakuvioista vasaraa jonka sisällä on myös pieni ruuvimeisseli. Myyjä kommentoi asiakkaalle: ”Tässä onkin kaikki työkalut mitä nainen tarvitsee, tällä voi käännellä pieniä ruuveja ja ripustella tauluja.”

SDP:n puoluejohtajaehdokas Jutta Urpilainen, 32, nostaisi puolueensa puheenjohtajana pääministeriksi eläkkeellä olevan eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen, 66 v, mikäli SDP:stä tarvittaisiin pääministeriä ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja (Helsingin Sanomat 7.3.2008). Aiemmin luulin, että nuorten naisten kyvyttömyys hoitaa vastuullisia poliittisia tehtäviä oli lähinnä eräiden vanhojen miespoliitikkojen kuvitelmaa, mutta ilmeisesti olin väärässä. Urpilaisen mukaan SDP on ”arvopuolue”, jonka keskeisenä arvona on tasa-arvo. Kuinka tasa-arvoisen kuvan puolueesta antaa se, että sen nuoret naiset pitävät itsekin vain eläkeikäisiä miehiä pätevinä poliitikkoina?

On tietysti totta, että pääministeriys on erittäin vaativa tehtävä eikä kaikista ole siihen. Nuori nainen puheenjohtajana ei myöskään saa olla mikään itseisarvo, samoin kuin vanha mies ei saisi olla poliitikon normi josta poikkeavat saavat kantaa tittelinsä edessä erinäisiä etuliitteitä (naiskansanedustaja). Pätevyys ei kuitenkaan tule pelkästään iän myötä, ja suoraan sanottuna joskus uudet ideat sekä tuore näkemys voivat tehdä puolueelle paljon parempaa kuin vuosissa mitattava kokemus. Niitä uusia ideoita ja tuoretta näkemystä ei vaan koskaan saada hyödynnettyä, jos uusia kasvoja pelottaa tarttua toimeen.

Kampanjakiertueellaan Urpilainen muuten pitää mukana Unelmakirjaa, johon ihmiset saavat siis kirjoitella omia unelmiaan. Ai kun söpöä! Eli puuhastellaan me tytöt vaan pienten ruuvien ja muun kivan kanssa, antaa poikien hoitaa kaikki hankalat jutut. Ne osaa kuitenkin paremmin.

Sanna Räsänen
Poliittinen sihteeri
Oulun Läänin Kokoomusnuoret Ry

1 kommentti:

Toni Onatsu kirjoitti...

Tämä demareiden nuorennusleikkaus alkaa kyllä kaiken valossa ontua tismalleen yhtä paljon ennen kuin tätä koko jupakan alkuakin.

Ymmärrän kyllä myös Urpilaista siitä, että hän arvostaa Lipposta. Lipponen on mainetta niittänyt poliitikko jolla on kansainvälisiä suhteitja jne., mutta heikolta näyttää tämä puolueeen uudistuminen.

Vaikka Urpilaista ymmärränkin niin jossain välissä on silti uudistuttava. Joko vapaaehtoisesti tai sitten aika hoitaa kyllä sen meidän puolesta...

Toni Onatsu